Malzemeler:

250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlıkaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin
Biraz tuz ve yeteri kadar su

Hazırlanışı:

Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.et tavlandıktan sonra tuz,nohut
Ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda
Doğranmışve ayıklanmışbakla suyu kaynamakta olan ayrıbir tencerede
Hafif haşlanır.bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda
Doğranmıştaze sarımsak ilave edilip pişirilir.pişen bakla ve sarımsak
Süzgeçten geçirilerek pişmişolan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.ayrı
Bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.kaynamaya yakın
Diğer Malzemeler:yoğurdun içine boşaltılır.bir tavada margarin eritilerek
Üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.yemek servise hazırdır.




This entry was posted on 01:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: