Malzemeler:

4 adet tavuk göğüs bonfile
150 gr. yerfıstığı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlıkaşığı hardal
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Soğan kızartması İçin:
3 adet iri soğan
1 çay bardağı un
1 çay bardağı soda
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı ketçap

Hazırlanışı:

Yerfıstığınıayıklayıp, iri dövün. sıvıyağ, hardal, karabiber ve tuzu
Karıştırın. bonfileleri bu sosa batırıp, yer fıstığına bulayıp, sıvıyağda
Kızartın. soğanlarıayıklayıp, enine yuvarlak halkalar halinde kesin. halka
Halka ayırın. un, soda, nişasta, ketçap ve tuzu iyice çırpın. halka soğanları
Önce una, sonra bulamaca bulayıp, sıvıyağda kızartın. tavukların yanında
Servis yapın.afiyet olsun :)




This entry was posted on 07:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: