Malzemeler:

250 gr kemiksiz tavuk, kuzu ya da dana eti
150 gr taze fasulye
1 küçük patlıcan
1 küçük kabak
150 gr bamya
2 küçük yeşil dolmalık biber
2 orta boy soğan
2 dişsarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
Taze çekilmişkarabiber
250 gr konkase domates
1 su bardağı tavuk ya da etsuyu ya da su
4 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Önce fırınınızı175 °c'ye getirip, ısıtın.
Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. tuz ve biberim serpin. sarımsağı
Katın.bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin
Yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste
Koyun.
Konkase domatesi ve edip, tavuk ya da etsuyunu katın, margarini parçalar
Halinde güvecin üzerine yerleştirin. güvecin kapağınıkapatın ya bir
Alüminyum folyo ile örtün.
Güvecin kapağınıörtüp, önceden ısıtılmış fırında ve sebzeler yumuşayana
Kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. güveci fırından alıp, önceden ısıtılmış
Tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 01:58 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: