Malzemeler:

1 çay bardağı simit (köftelik bulgur)(kişi başına)
1 adet yumurta (her bardak için)
1 adet kuru soğan
500 gr. taze sarımsak (bardak başına bir adet sarımsak)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızıbiber,
Karabiber,
Tuz tereyağ

Hazırlanışı:

Simit (köftelik bulgur); incecik doğranmışsoğan, domates ve biber salçası
Kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. bu arada yumurtalar
tereyağ ıveya zeytinyağında omlet şeklinde pişirilir. taze sarımsaklar
Incecik kıyılır. yoğrulmuşköfteye sarımsaklar ilave edilir, iyice karıştırılır.
Bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölünen omlet yağlıköfteye ilave
Edilir ve köfte harmanlanarak karıştırılır. yumurtaların ezilmemesine dikkat
Edilir. kaşıkla yenecekse sıkılmadan, elle yenecekse çiğköfte
Büyüklüğünde elle hafifçe sıkılarak tabaklara konur. üzeri yeşil nane,
Maydanoz, marul gibi sebzelerle süslenerek servis yapılır.



This entry was posted on 03:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: