Malzemeler:

500 gr. köftelik ince bulgur,
1 adet büyük başsoğan
1-2 adet domates,
4-5 dişsarımsak,
2 adet yeşilbiber,
2 adet taze kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı d. salçası,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı yenibahar,
Yarım çay kaşığı tarçın, yarım yemek kaşığı tatlıtozbiber,
1 yemek kaşığı sade yağveya margarin,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,

Hazırlanışı:

Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur. soğan, sarmısak, yeşil ve taze
Kırmızıbiberler doğranır. domateslerin kabuğu soyulur. küp küp doğranır.
Bir kısmıköftenin üzerine atılır. diğer malzeme (yağıhariç) ilave edilerek
Yoğurulur. köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir.
Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağlarıilave edilir (sonunda tuzu ve
Yumuşaklığıaz bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). çiğköfte gibi avuç
Içinde sıkarak şekil verilir. marul-maydanoz tere-turp v.s. ile süslenerek
Servis yapılır 


This entry was posted on 03:01 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: