Malzemeler:

4 adet (160 gr. but) süt danasıdilimi
3 adet yumurta
1 kg taze patates
3 dl un
3 dl galeta unu
2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 demet maydanoz
Tuz
Taze çekilmişkarabiber
3 lt ayçiçek yağı(kızartmak icin)

Hazırlanışı:

Dana etini iki streç filmin arasına yerleştirip dikkatlice çok ince dövün. eti
Önce una bulayın (hafif silkeleyin, fazla unu gitsin), sonra hafif çırpılmış
Yumurtaya batırın ve sonunda galeta ununa her yerini kaplayacak şekilde
Sıkıca bastırın.
Patates salatasıiçin patatesleri haşlayıp soyun, büyük küpler halinde
Doğrayın ve sirke zeytinyağı, tuz, biber ve kabaca doğranmışmaydanoz ile
Beraber bir kabın içinde karıştırın.
Bol miktarda ayçiçek yağınıiyice kızana kadar ısıtın. etleri teker teker
Kızgın yağın içine atın. 2 dakika sonra çevirip 1 dakika daha, etler altın
Sarısıolana kadar pişirin. 


This entry was posted on 05:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: