Malzemeler:

2 caykasigi kimyon tohumu (cumin)
2-3 kuru kirmizi chili biber (red chillies)
1 caykasigi karabiber tohumu (black peppercorns)
1 caykasigi cardamom (kabukluysa, kabuklarini soy)
2 cm tarcin kabugu (cinnamon)
1.5 caykasigi siyah hardal tohumu (black mustard seed)
1 caykasigi cemenotu tohumu (funegreek)
5 corbakasigi beyaz sirke (white wine vinegar)
1-2 caykasigi tuz
1 kesme esmer seker (light brown sugar)
10 corbakasigi bitkisel sıvıyag (vegetable oil)
175-200 gr. ince ince yarim halka dogranmis soğan
225 ml su
900 gr. parca et
2.5 cm taze zencefil soyulmus ve kabaca kıyılmış   (ginger)
Ufak bir bas soyulmus ve dislere ayrilmis sarimsak (whole head of garlic)
1 corbakasigi kisnis tohumu(coriander)

Hazırlanışı:

Kimyon tohumu, kirmizi chili biberleri,karabiberleri, tarcin kabugunu,
Cardamon'u, siyah hardal cekirdeklerini, cemenotu tohumlarinin hepsini
Kahve ya da baharat ogutucusunde ogutun. bunlari bir kaseye koyun.
Sirke, tuz ve sekeri ekleyin. karistirin ve bir yana koyun.
Orta ateste bi tavada yagi isitin, soganlari koyun ve soganlar kahvelesip
Gevsek hale gelene kadar karistirarak kizartin. sonra soganlari alip
Blender'a koyun, uzerine 2-3 corbakasigi su ekleyerek soganlari pure
Haline getirin. sonra bu pureyi kenardaki kasedeki baharatlara ekleyin ve
karıştırın,  bu vindaloo karisimidir.
Kagit havlu ile parca etleri kurulayin ve eger varsa buyuk yag kisimlarini
Ayiklayin.
Blender'a zencefil ve sarimsaklari koyun. 2-3 corbakasigi su ekleyin ve
Yumussak bir kivama gelene kadar blender'dan gecirin.
Tavadaki yagi tekrar orta ve yuksek arasi ateste isitin. sonra et parcalarini
Koyarak butun yanlari kahvelesene kadar orta derecede kizartin. etleri bi
Kaseye alin ve butun hepsini bu sekilde kizartin. simdi sarimsak ve
Zencefil karisimini ayni tavaya koyun. kisik ateste bir kac saniye karıştırın, 
Buna kisnis tohumu ve zerdecal'i ekleyin ve bir kac saniye daha tavada
karıştırın,  sonra etleri ekleyin ve ayni zamanda vindaloo karisimiyla
Beraber toplanmis olabilecek suyu ve225 ml su ilave edin. kaynatin.
Ustunu kapatin ve agir agir 1 saat boyunca ya da etler lif lif ayrilana kadar
Kaynamaya birakin.
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 14:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: