Malzemeler:

1 adet tavuk (temizlenmiş)
Tuz
2 yemek kaşığı tarhun otu
2 yemek kaşığı beyaz şarap
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlıkaşığı toz şeker
300 gr. üzüm (yeşil ve siyah)
Karabiber

Hazırlanışı:

Tavuğu 12 parçaya bölün. butlarıayırıp eklem yerlerinden kesin.
Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her
Parçayıenlemesine ikiye bölün. kaburgalarınıbüyük bir bıçakla dört
Parçaya ayırın.
Tavuk parçalarınıtuzlayın. kalın tabanlıbir tavada yağkoymadan her iki
Taraflarınıkısık ateşte kızartın. bu arada daha kalın parçalar olan butları
Tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun.
Tarhunun yarısınıkıyın. tavuk parçalarıile karıştırın.
Tavuğu ağzıkapalıolarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin.
Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın.
Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra
Çevirin.
Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin. üzümleri
Yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin.
Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın.



This entry was posted on 11:32 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: