Malzemeler:

1 kg uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılıp, küçük parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı ) tereyağ ı
2 soğan (ince doğranmış)
4 yeşil sivribiber (saplarıçıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek ince
Doğranmış)
4 domates (kabuklarısoyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı
Doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencerede, 100 gr (7 çorba kaşığı ) yağıorta ateşte eritiniz.
Yağkızınca soğan ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırarak 5-6
Dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. domates, tuz, karabiber ve
Kekiği katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirdikten
Sonra, tencereyi ateşten alınız.
Kalan 50 gr (3 çorba kaşığı ) yağıorta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz.
Yağkızınca uykulukları(4 kişilik) ekleyip 3-4 dakika, sık sık karıştıraraik
Pişiriniz.
Tavayıateşten alıp, uykuluklarıdomatesli sosun bulunduğu tencereye
Ekleyiniz. tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, yemeği 1-2 dakika
ısıttıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.



This entry was posted on 04:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: