Malzemeler:

Köfte harcıiçin;
1 su bardağı iri köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızıtoz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Çorba harcıiçin;
4-5 yemek kaşığı et kavurması
1 yemek kaşığı tereyağ ı
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 adet patates
3-4 su bardağı dolusu doğranmışlahana turşusu
7-8 su bardağı su

Hazırlanışı:

Öncelikle köfte harcınıhazırlamak üzere derin bir karıştırma kabının içine
Bulgurlarıkoyun. üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar
Bulgurların iyice şişerek kabarmasınıve yumuşamasınıbekleyin.
Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine un ve tuzla beraber baharatları
Da ilave edip, bir güzel sıkıca yoğurun.
Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp, bir
Tepsinin içine dizin ve bir kenara bırakın.
Köfteleri yaparken elinizi sık sık içi su dolu kabın içine daldırın. böylece
Köfte harcıelinize yapışmaz.
Öte yanda soğanlarıincecik doğrayın, patatesleri soyup, kuşbaşıet
Şeklinde doğrayın.
Yemeği pişireceğiniz tencereyi ateşin üzerine oturtup, yağıve et
Kavurmasınıiçine ekleyip karıştırmaya başlayın.
Kavurmanın yağıerir erimez ince kıyılmış soğanlarıekleyip, biber salçasını
Da katıp hep birlikte kavurmaya devam edin.
Soğanların rengi iyice sararmaya başladığında kuşbaşıdoğranmışpatates
Ve yine kuşbaşıformunda kıyılmış lahana turşusunu ilave edip, yemeğin
Suyunu verin.
Yemeğin suyu kaynamaya başladığında tuzunu katıp, bulgur köftelerini
Içine ekleyin.
Yaklaşık 20-25 dakika sonra bulgur köfteleri iyice yumuşayıp, yenebilecek
Kıvama geldiğinde yemeğin altınısöndürüp, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: