Malzemeler:

Un:1kg
Yağ:375gr(pasta ve börek yağı)
Yumurta:5ad(birini üstüne sürmek için ayırın)
Su:225ml
Maya:35gr
Şeker:60gr
Tuz:30gr
İsteğe göre iç malzeme
Ketçap

Hazırlanışı:

Tezgahımıza unu eleyelim ve ay kırteri gibi açalım.
Yağımızıyoğurup dinlendirelim oda sıcaklığında
Sırsıyla unumuza Malzemeler:imizi koyalım
İyice yoğuralım ve 30 dak dinlendirelim.
Hamurumuz dinlendikten sonra eşit parçalara bölelelim.
Avucumuz hamur parçalarından alalım ve tezgahımızın üstünde
Dairesel hareketlerle yuvarlıyalım pürüz ve çatlak olmamasına itina
Gösterlim.
Hamurlarımızıtoplar haline getirdikten sonra 30 dak üzeri kapalı şekilde
Dinlendirelim.
Hamur ğarçalarıdinlendiği zaman hamurların üstüne dört parmağımızla
Bastırıp yuvarlak ve ince daire yapalım.
Fırça yardımıyla ketçabımızısürelim.
Çimdik yardımıyla malzemelrimize saplayalım.
Hamurlarımızıelimize alıp üç parmağımızıbirleştirip bastırırak kenarların
Kıvırıp ve ahamurlarımızıaçalım.
Yağlanmıştepsimize dizelim.
Üsalerine yumurtalarımızısürelim.
180c fırınımızda pişirelim.
Afİyet olsun...



This entry was posted on 07:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: