Malzemeler:

12 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr tereyağ ı(2 çorba kaşığı )
2 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı acıhardal
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı  şeker

Hazırlanışı:

tereyağ lıböbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile
Hazırlanabilir. tereyağ lıböbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz.
Büyükçe bir tavayı3 dakika orta ateşte kızdırınız. yağıtavaya koyup,
Tavayıçevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasınısağlayınız. böbrek
Dilimlerini ekleyip, devamlıkarıştırarak 5 dakika pişiriniz.
Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz.
2 dakika daha, devamlıkarıştırarak pişiriniz.
Tavayıateşten alıp hemen servis ediniz. 


This entry was posted on 00:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: