Malzemeler:

2 soğan
6-7 pırasa
300 gr kereviz
2 havuç
150 gr kuşbaşıkoyun eti
2 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı sıcak su
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanlarıküçük küpler halinde doğrayın. margarini tencerede eritip soğan
Ve eti ilave edin. etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20
Dakika kavurun. sıcak su ve tuz ekleyip kapağıkapalıolarak yarım saat
Kadar pişirin.
Pırasalarıtemizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. kerevizi yarım ay
Şeklinde dilimleyin. havuçlarıverev olarak ince ince dilimleyin. doğranmış
Pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha
Pişirin.
Genişbir kasede yumurta sarılarıve limon suyunu çırpın. yemeğin
Suyundan yarım su bardağı kadarınıekİeyip iyice karıştırın. hazırladığınız
Terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)



This entry was posted on 01:53 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: