Malzemeler:

1 kg kemikli koyun veya kuzu eti
10 su bardağı su
4 patates
2 havuç
7-8 arpacık soğanı
1 küçük kereviz
1 çorba kaşığı margarin
5-6 karabiber tanesi
1 çorba kaşığı un
3 yumurta
1 limon suyu
Tuz

Hazırlanışı:

Sebzeleri temizleyip yıkayın. patatesi iri parçalar halinde doğrayın. kereviz
Ve havuçlarıdilimleyin, arpacık soğanlarısoyun.
Eti genişbir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan,
Kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. kısık ateşte
Etler yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.
Küçük bir tencerede margarinıeritip unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki
Bardak kadar ilave edin. küçük bir kasede 3 yumurta sarısıile limon
Suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. hazırladığınız terbiyeyi
Haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. sıcak
Olarak servis yapın.



This entry was posted on 02:49 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: