Malzemeler:

2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 tavuk

Hazırlanışı:

Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. tavuk iyice haşlandıktan
Sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.
Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su
Koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. sonra pirincin duru suyu
Çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu
Haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüştavuğu ve tuzu ilave edin
Ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte
Pişmeye bırakın. pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis
Yapın.



This entry was posted on 12:46 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: