Malzemeler:

1 kilo tavuk gogsu
6 patlican
3 domates
4 sivri biber
3 dis sarimsak
1-2 kuru soğan
Karabiber
Kirmizi biber
Tuz
Kizartmak icin sıvı yag

Hazırlanışı:

Patlicanlari alaca kesip 1 parmak kalinliginda yuvarlak olarak kesip tuzlu
Suda bekletip,kizgin yagda kizartiyoruz. kagit pecetede fazla yaglarinin
Gitmesi icin bekletiyoruz. tavuk gogsunu kucuk kupler halinde kesip,kendi
Yaginda suyu cekinceye kadar kavuruyoruz. kup kup dogradigimiz
Soganlari ,
Sarimsagi
Ve kestigimiz
Biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. biber ve soganlar
Diriligini kaybettiginde kup dogranmis domatesleride ekleyip pisirmeye
Devam ediyoruz.
Karabiber, kirmizi biber ve tuzu ekleyip dinlenmeye birakiyoruz.
Bir borcama kizaran patlicanlarin yarisini 1 kat dosuyoruz. arasina
Hazirladigimiz tavuk icini
Koyup ustune kalan patlicanlari ekliyoruz. patlicanlarin ustune domates
Dilimleriyle susleyip..
Yarim bardaktan fazla su ekleyip
Firina veriyoruz. yaklasik 20 dakika 180 -200 derece firinda pisirip
Servise hazir hale geliyor...afiyet olsun :)!



This entry was posted on 06:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: