Malzemeler:

1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 dişsarımsak
2 çorba kasığısalça
Yarım cay kasığıköri
1 çay kasığıkarabiber
2 tatlıkaşığı nane
1 çorba kasığıüzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz

Hazırlanışı:

Tencereye tavuk etlerini alın. üzerine irice doğranmışsoğan ve
Sarmısaklarıkoyun. 2 çorba kasığısalca, yarım cay kasığıköri, karabiber,
Sirke, yağve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılıbir ateşe oturtun. tavuklar
Kendi bıraktığısuyu çekene kadar pişirin.
İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanısu ilave edip, kaynamaya bırakın.
İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. gerekirse su ilavesi
Yaparak patatesleri pişirin. tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip
Servis yapın



This entry was posted on 11:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: