Malzemeler:

350 gr tavuk göğsü
1/2 çorba kaşığı sade jöle
1 kepçe et suyu
1.5 su bardağı ufalanmışlor peyniri
1 çorba kaşığı hardal
Birkaç dal taze soğan
4-5 dal maydanoz
5 su bardağı krema
Tuz

Hazırlanışı:

Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın. soğan ve
Maydanozlarıayıklayıp yıkayın. soganların yeşil kısımlarınıince ince
Doğrayın.
Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın. tavuğu
Haşladığınız sudan bir kepçe kadarınıküçük bir kaseye alın. jöleyi ilave
Edip eritin ve soğumaya bırakın.
Tavuk eti, ufalanmışlor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta
Çekin. kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanıekleyip iyice karıştırın. ayrıbir
Kapta kremayıçırpın. azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı
Sürdürün. tuz serpin.
Dikdörtgen bir kek kalıbınıhafifçe ıslatın. hazırladığınız karışımıkalıba
Dökün. buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin. donunca musu
Kalıptan çıkarıp dilimleyin. servis tabağına alıp dilimlenmişdomates,
Maydanoz yapraklarıve kızarmıştost ekmeği dilimleri eşliğinde servis
Yapın. 


This entry was posted on 05:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: