Malzemeler:

4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
500 gr tavuk göğsü
100 gr yeşil biber
1 kg domates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, nane

Hazırlanışı:

Patlıcanlarısaplarınıkesmeden yıkayıp kurulayın. karınlarına boylamasına
Çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmışsoğanısıvıyağda
Pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşıhalinde doğranmış
Tavuklarıilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. biberlerin dört tanesini
Ve domateslerin birini ayırın. biberleri ince halkalar halinde doğrayıp
Domateslerinin kalanırendeleyin. tavuklar rengini değiştirince doğranmış
Biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatlarıekleyip
Karnıyarığın içini hazırlayın.
Ocaktan aldığınız harcıfırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun,
Kalan sosu da üstlerine dökün. ayırdığınız biberleri ve domatesleri
Dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. yemeğinizi 180 derecede
ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.



This entry was posted on 08:12 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: