Malzemeler:

Harcıicin:
Yarım kilo tavuk göğüsü
4-5 adet domates
6-7 adet dolmalık biber
750 gr mantar
2 adet kuru soğan
Kırmızıpul biber
Karabiber
Zeytinyağ
Tuz
Biraz rendelenmişkaşar peyniri
Krep hamuru için:
4 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Tuz

Hazırlanışı:

Teflon tavaya zeytinyaği konulur ve halka halka doğranmışsoğanlar
Eklenir ve biraz tuz konulur.soğanlar pembeleşmeye başlayınca ince
Şeritler halinde doğranmışbiberler eklenir.biberler biraz kavrulduktan
Sonra küp küp doğranmışdomatesler eklenir.malzeme suyunu biraz
Çektikten sonra ince ince doğranmışmantarlar eklenir ve iyice suyunu
Çekene kadar malzeme pişmeye bırakılır.
Başka bir tavada kuşbaşıdoğranmıştavuk etleri biraz yağda çevrildikten
Sonra kendi suyunda pişmeye bırakılır ve biraz kırmızıpul biber
Eklenir.Malzemeler:pişerken krep hamuru hazırlanmaya başlanır.un
Büyükçe bir kasenin içine elenir ortasıhavuz biçiminde açılıp yumurtalar
Ve tuz eklenir ve hafifçe çırpılır.sonra bir tahta kaşık yardımıyla süt yavaş
Yavaşeklenerek un yumurta birbirine yedirilir ve buzdolobına
Kaldırılır.Malzemeler:piştikten sonra kreplerin yapmına geçilir.teflon
Tavaya biraz yağakıttıktan sonra birer kepçe dökülerek krepler
Pişirlir.pişen kreplerin içine mantarlıtavuklu harç eklenerek rulo yapılır ve
Bir fırın kabına konulur üzerine bol kaşar peyniri konulduktan sonra fırına
Verilir ve kaşar peyniri pembeleşince fırından alınıp sıcak sıcak servis
Yapılır.
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 08:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: