Malzemeler:

400 gr tavuk eti
3 patlıcan
2 dişsarımsak
2 soğan
5 domates
3 kabak
3 dolmalık biber
2 yemek kaşığı tereyağ ı
250 gr bamya
500 gr taze fasulye
2 çarliston biber
4 yemek kaşığı tereyağ ı
Yarım su bardağı sirke
7 su bardağı sıcak su
Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanlarıalacalısoyup dörde bölüin. tuzlu suda 20 dakika bekletip
Acısınıçıkarın. soğan, çarliston biber ve sarımsaklarıince ince dilimieyin. 3
Domatesin kabuklarınısoyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ ınıeritip soğan ve sarımsağı
Soteleyin. sırasıile domates ve biberi ekleyip kavurun.
Fasulyelerin kenarlarınıkeserek ayıklayın ve ince ince kesin. kabakları
Soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin. domatesin bir tanesinin
Kabuklarınısoyun ve çekirdeklerini çıkarın. dolmalık biberlerin saplarınıve
Çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün. bamyaların başkısmını
Alın, sirkeye batırıp oyun.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ ınıeritip fasulyeleri orta ateşte
Çevirin. kabaklarıekleyip fasulyeyle beraber pişirin. domatesleri de ilave
Edip pişirin. bamya ve biberlerin birazınıayırıp kalanınıtencereye ekleyin.
Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağıkapalıolarak
Sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Tavuk etlerini ızgarada pişirin. patlıcanlarıkızgın yağda altın sarısırengini
Alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.
Isıtılmışbüyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. uzerine
Pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. kızarmışpatlıcanları,
Ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin.
Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmışfırında kapağıkapalıolarak 15
Dakika pişirin



This entry was posted on 05:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: