Malzemeler:

2 kg'lık 1 tavuk (8 parçaya bölünmüş)
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 dişsarmısak (dövülmüş)
1 büyük kırmızıdolmalık biber (çekirdekleri temizlenip, doğranmış)
400 gr enginar göbeği (konserve)
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı safran (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) [istenirse]
16 biberli zeytin (her biri 2'ye bölünmüş)

Hazırlanışı:

Zeytinli tavuğu yanında patates püresi ve tereyağ da sote edilmişçalı
Fasulyesiyle doyurucu bir yemek olarak servis edebilirsiniz.
Önce, fırınınızıorta sıcaklığa (180 c) getirip, ısıtınız.
Büyük ve derin bir tavada, zeytinyağıorta ateşte kızdırınız. yağkızınca
Tavuk parçalarınıkoyup, arasıra maşayla çevirerek 7-8 dakika, her yanları
Iyice kahverengileşene kadar pişiriniz. tavuk parçalarınımaşayla, ateşe
Dayanıklıbir cam kaba çıkarıp, bir kenara bırakınız.
Soğan, sarmısak ve kırmızıdolmalık biberi tavaya koyup, arasıra
Karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. enginar
Göbeklerini ekleyip, 2 dakika daha pişiriniz. tavuk suyunu katıp, tuz,
Karabiber, pul kırmızıbiber ve sulu safranı(istenirse) ekleyiniz. sosu
Arasıra karıştırarak kaynatınız. kaynayınca tavayıateşten alıp, sosu cam
Kaptaki tavuk parçalarının üstüne dökünüz. kabıfırına sürüp 45-50 dakika,
Tavuklar yumuşayana kadar pişiriniz. kabıfırından alıp tavuklarımaşayla,
ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak sıcak kalmalarınısağlayınız.
Zeytinleri cam kaba koyup, orta ateşe oturtunuz. kaptaki sosu arasıra
Karıştırarak kaynatınız. unlu tereyağ ıazar azar ekleyip, sosa iyice karışana
Kadar sürekli karıştırınız. sosu sürekli karıştırarak 2 dakika daha,
Koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Kabıateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne
Dökerek, servis ediniz.



This entry was posted on 05:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: