Malzemeler:

1/2 kg tavuk ciğeri
5 su bardağı su
2 tatlıkaşığı tuz
1 çorba kaşığı kereviz rendesi
3 sap maydanoz
8 tane karabiber
1 çay kaşığı tabasko sos
240 gr (16 çorba kaşığı ) tereyağ
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
2 tatlıkaşığı hardal tozu
1 kahve kaşığı karanfil (dövülmüş)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 dişsarmısak (ince kıyılmış )
2 çorba kaşığı konyak

Hazırlanışı:

Büyük bir tencerede suyu harlıateşte kaynatınız. kaynayınca 1 tatlıkaşığı
Tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz. ateşi hafifçe
Kısıp 10 dakika pişiriniz. tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını
Kapatarak 10 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada
Elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz. kalan 1 tatlıkaşığı tuz, tabasko sos,
tereyağ , hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve
Konyağıkatıp, iyice karıştırınız. ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye
Koyup, üstünü düzeltiniz. zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en
Az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz. 


This entry was posted on 04:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: