Malzemeler:

500 gr. tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
Sıvıyağ, tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tatlıekşili sos için:
4 çorba kaşığı  şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates

Hazırlanışı:

Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu
Pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde
Edin. (kıvamıkoyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmişdomatesi kızgın ateşte
5 dakika kavurun
Kuşbaşıdoğranmıştavuk parçalarınıhamura bulayıp kızdırılmışsıvıyağda
Kızartın.
Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvıyağkoyup kızdırın. İnce doğranmışhavuç ve
Soğan ile küçük doğranmışdolma biberi ilave edin.
Hızlıateşte 3 dakika sote edin. hazırladığınız tatlıekşili sosu ekleyin. 1
Çorba kaşığı patates nişastasıekleyip 1 dakika kavurun.
Kızarttığınız tavuk parçalarınıilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. sıcak
Olarak servis yapın 


This entry was posted on 05:11 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: