Malzemeler:

1 kg patlıcan
1 adet soğan
1/2 kg kuzu pirzolası
1 kg domates
125 gr margarin
1 çorba kaşığı kuru nane
1 su bardağı nohut
5-6 dişsarmısak
1 limon suyu veya 2 dal koruk
Tuz

Hazırlanışı:

Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. patlıcanlarıalacalısoyup, kuşbaşı
Doğrayarak tuzlu suda yarım saat bekletin. yağın yarısınıgüveçte eritin.
Pirzolalarıdizerek 1-2 dakika sote edelim. üzerine küçük küçük doğranmış
Soğan ve nohutlarıekleyelim.
Patlıcanlarıalıp tencereye dizelim. kuşbaşıdoğranmışdomatesleri
Patlıcanların üzerine yerleştirerek tuzunu serpip, elimizle karıştıralım.
Kalan yağıilave edelim. yıkanmışbir dal koruğu sarmısak döveceği ile
Hafifçe yararak döverek en üste yerleştirelim. bıçakla soyulmuş
Patlıcanların şerit halindeki kabuklarınıen üste kapatalım. 200 dereceli
Fırında 45 dakika pişirelim


This entry was posted on 03:45 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: