Malzemeler:

1 kg. süt kuzusu
1 adet kuzu karaciğeri
4 adet böbrek
10 adet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Kuzu karaciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın. kuzu
Böbreğini de üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölün.
Yeşil soğanlarıyıkayıp birer santim uzunluğunda parçalar halinde
Doğrayın. birer demet maydanoz ve dereotunu ince kıyın.
Büyükçe bir sahana, kemikli olarak irice kuşbaşıkesilmişsüt kuzusunu ve
Karaciğeri, böbrekleri koyun. İçine yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu,
Kekiği, karabiber ve tuzu da koyarak harmanlamak suretiyle hepsini
Birbirine karıştırın.
Sonra bu karışık etleri, üst üste yayılmışve üstüne 3 çorba kaşığı
Margarin sıvanmışyağlıkağıdın üzerine alın, kağıdın yanlarınıetlerin
Üzerine çevirerek sardırın ve dört köşe bir paket yaparak iple sıkıca
Bağlayın.
Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra, bir tepsiye yerleştirin. tepsiyi
Kızgınca bir fırına koyarak 1,5- 2 saat arasında pişirin. sonra paketi
Fırından alarak üst kısmınıbir makasla kesip atın, alt kısmınıda bir tabağa
Oturtun ve servis yapın. (fırında yağlıkağıdın yanmamasıiçin paketi arada
Bir ıslatmalısınız.) 


This entry was posted on 14:42 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: