Malzemeler:

100 gram yağsız kuzu kıyması
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı bulgur
1 adet yumurta
2 su bardağı kemik suyu
1 tatlıkaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlıkaşığı nane
1 tatlıkaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz

Hazırlanışı:

100 gram yağsız kuzu kıyması, tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı
Bulgur ve 1 adet yumurtayıyoğurun. hamur kıvamına getirin. ceviz
Iriliğinde parçalar koparın. elinizde yuvarlayarak uzatın. 2 su bardağı
Kemik suyuna 1 tatlıkaşığı biber salçasıilave edin. tencerede kaynatın.
Köfteleri de birer birer tencereye atın. köfteler piştikten sonra, tereyağ ını
Tavada eritin, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve naneyi tavaya ekleyin. servis
Tabağına aldığınız köftelerin üzerinde bu sosu gezdirin. kıyılmış
Maydanozla süsleyerek servis yapın.



This entry was posted on 00:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: