Malzemeler:

Luks baldo pirinç:500gr
Kuzu kemikli:250gr
Dolma fıtığı:80gr
Antep fıstığı:80gr
Badem:80gr
Safran:1gr
Gülsuyu:25ml
Teryağı:75gr
Sıvıyağ:75gr
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Etlerimizi havuç,patates,soğan,maydonoz,dereotu,kereviz yaprağı,
Feslaeğenle kaynatalım
Pirinçlerimizi yarım saat tuzlu ılık suda bekletelim.
Badem,antep fıstığı,dolamlık fıtığımızı ılık suda bekletelim ve kabuklarını
Soyalım.
Safranımızıgül suyuyla açalım.
Pirinçlerimizi çok iyi yıkamıamız lazım yıkadığımız su şeffalanana dek
Nişastasının akmasıgerekir.
Tenceremize yağımızıekleyip badem,dolma fıstığını,antep fıstığını
Kavuralım ve pirincimizi ekleyip devam edelim.
Pişmişolan etlerimizi suyu ayırıp kaynatalım ve etlerimizi tavada sote
Edelim. pirincimiz altın sarısırenk alığında tuzumuzu ve karabiberimizi
Atalım safran ve et suyumuzu ekleyip pişirelim yaklaşık 4.5 bardak etsuyu
Çeker iyice kısık ateşte pişirip yarım saat dinledirelim. pilavımızıbüyük
Kayık tabağına alıp etlerimizi üstüne koyarak servis yapalım.
Afİyet olsun...



This entry was posted on 08:01 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: