Malzemeler:

Köfte için;
Karabiber
Kimyon
Soğan
Sarımsak
Kaşar rendesi
Iç için;
Bir miktar mantar
Hazır garnitür
Sos için;
Yağ
Salça

Hazırlanışı:

Önce köfteyi hazırlayalım.genişbir kapta kıymayı,baharatları,çok ince
kıyılmış soğan ve sarımsağıkarıştırın.ayrıbir kapta garnitürü ve önceden
Haşlanmışmantarıkarıştırın.dilerseniz içine bir miktar da kaşar rendesi
Ekleyebilirsiniz.daha sonra hazırlamışolduğunuz köfte hamurundan
Yumurta büyüklüğünde bir parça koparın.parmağınız ile köftenin içini açın
Ve hazırladığınız içten bir miktar koyun.köfte hamuru bitene kadar aynı
Işlemi tekrarlayın.sonra köfteleri yağlanmıştepsiye dizip fırına atın.
Sos için bir tencereye yağkoyup salçayla kavurun.üzerine 3 su bardağı su
Koyup kaynatın.fırındaki köfteler pişmişise kaynayan sosu tepsiye
Boşaltın.köftelerin üzerine kaşar rendesi koyup,kaşarlar eriyene kadar
Fırında bekletin.sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 02:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: