Malzemeler:

3/4 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kg kuşbaşıtavuk eti
Yarım kg kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım paket çiğkrema
1 adet orta boy domates
5-6 adet kornişon turşu
Dereotu, tuz

Hazırlanışı:

1- ön hazırlık olarak mantarlarıboyuna dilimler halinde keselim. kuru
Soğanlarıküçük küçük doğrayalim. sıvıyağın yarısınıtavaya alıp kızdıralım.
Kuşbaşıtavuk etlerini tavaya aktarıp kızartalım. sık sık çevirerek, etlerin
Etrafıbeyaz bir renk alıp yumuşayana dek soteleyelim. ayrıbir tavada
Kalan sıvıyağıkızdıralım. üzerine soğanlarıkatıp hafifçe sarartalım ve
Mantarlarıekleyelim. mantarları, bıraktıklarısuyu çekene dek kavuralım.
Tuzunu ayarlayıp, mantarların üzerine yarım çorba kaşığı soya sosunu
Ekleyelim.
2- ateşten aldığımız soya soslu mantarlarısotelenmiştavuk etleriyle aynı
Tavada birleştirelim. bu şekilde 1 dakika daha kavuralım, 1 su bardağı
Tavuk suyuna 1 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyip iyice karıştıralım. bu
Karışıma da etli mantarlarıekleyelim. karıştırmaya devam ederek 1 dakika
Daha pişirelim. tuzunu ayarlayalım.
3- en son olarak yarım paket çiğkremayıekleyelim. 1-2 kez daha
Karıştırıp hemen ateşten alalım. üzerine dilimlenmişkornişon turşusunu ve
Domatesi ekleyelim. sıcak servis yapalım



This entry was posted on 01:51 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: