Malzemeler:

Buyuk boy bir adet tavuk
Yarım kilo sosis
100 gram dana ambon
100 gram tavuk jambon
100 gram hindi jambon
100 gram bezelye
Buyuk boy bir adet patates
Buyuk boy bir adet domates
Iki adet sivri biber
Tuz karabiber
Kimyon
Salca
Sıvıyag

Hazırlanışı:

Buyuk boy tavuk derisi yırtılmadan el ile icerisinde bulunan tum kemikler
Butlar ve kanat dahil cıkarılır.but ve kanat kemiklerinin yerine buyuk boy
Sosis konulur.diger Malzemeler:in tamamıkucuk parcalar haline getirilerek
Bir kap icerisinde karıstırılır.icrisine tuz karabiber kimyon salca ilave
Edilir.tavugun gerisi cuvaldız ile dikilerek kasık yardımıile harc edilen
Malzeme tavugun icerisine doldurulur.doldurma islemi bittikten sonra
Tavugun gırtlak bolumude dikilir ve sıvıyag ile yaglanmıs tepsiye
Konulur.tepsinin icerisinde tum derıye sıvıyag surulur.yagın ustune salcalı
Su surulur.180 derecede ısıtılmıs fırında 2 ila 2.5 saat arasında pisirilir.
Servise butlar ve kanatlar kesilerek baslanır.kalan vucut kısmırosto
Seklinde dilimlenerek servis yapılır.



This entry was posted on 01:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: