Malzemeler:

2 su bardağı kırmızımercimek
4 adet sosis
50 gr margarin
1 adet büyük soğan
2 dişsarmısak(doğranmış)
1 kahve kaşığı karabiber
Rendelenmişkaşar peyniri
5 bardak et suyu veya su

Hazırlanışı:

Et suyunu tencereye koyarak içine mercimek, soğan ve tuzunu koyarak 1
Saat kaynatın. mercimekleri süzerek alın. soğanıatın. margarini bir tavada
Kızdırıp sarmısakları2-3 dakika kavurun. sosisleri ilave ederek 5 dakika
Kızartın.
Isıya dayanıklıbir cam kaba veya güvece mercimeğin yarısınıkoyun.
Üstüne sosisleri yayın. biber ektikten sonra mercimeğin kalanınıekleyin.
Mercimeklerin piştiği suyu katın. üzerine kaşar rendesini serperek fırında
45 dakika pişirin. 


This entry was posted on 03:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: