Malzemeler:

8 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenip doğranmış)
120 gr (8 çorba kaşığı ) tereyağ
1 İri soğan (ince doğranmış)
1 çorba aşığıun
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı kırmızı şarap
400 gr sosis
60 gr mantar (temizlenip ince doğranmış)
1 tatlıkaşığı kekik
2 tatlıkaşığı tuz
1 tatlıkaşığı karabiber
6 yumurta
1/4 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Böbrek, sosis ve yumurta karışımının şarapla tadlandırılmasından oluşan
Sosisli böbrek, çok lezzetli bir yemektir. kızarmışekmekle birlikte servis
Edilebilir.
Yağın 3, 4'ünü ateşe dayanıklıbir kapta orta ateşte eritiniz. köpükleri
Kaybolunca soğanlarıkatıp, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika,
Pembeleşinceye kadar kavurunuz. böbrekleri de koyup ara sıra çevirerek
5-8 dakika, her taraflarıhafif kahverengileşene kadar pişiriniz.
Unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz.
Domates salçasını, tavuk suyunu ve kırmızı şarabıekleyip, sürekli
Karıştırarak kaynatınız.
Sosisleri, mantarları, kekiği, tuzun ve karabiberin yarısınıekleyiniz. ateşi
Kısıp tavanın kapağınıkapatarak karışımı15-20 dakika, böbrekler bir bıçak
Batırıldığında yumuşak oluncaya kadar pişiriniz.
Bu arada, çırpılmışyumurtalarıhazırlayınız. yumurtalarla sütü orta boy bir
Kasede bir çatalla iyice çırparak karıştırınız. kalan tuz ve karabiberi katınız.
Artan tereyağ ıorta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz. köpükleri inince
Yumurta karışımınıekleyip sürekli karıştırarak yumurtalar sertleşinceye
Kadar 5 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip yumurtalıkarışımı ısıtılmış bir servis tabağına
Aktarınız. böbrekler pişince ateşten indirip, yumurtaların üstüne dökerek
Hemen servis ediniz. 


This entry was posted on 00:19 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: