Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye
Yarım kg patlıcan
2 adet kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanısirke
2 adet haşlanmışyumurta
10 adet zeytin

Hazırlanışı:

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. daha sonra haşlayıp süzün. patlıcanıateşte
Közleyin. ayıklayıp, incecik kıyın. soğanıpiyazlık doğrayın. tuz ile ovup
Sıkın.
Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber,
Zeytinyağıve sirkeyi karıştırın. servis tabağına alın. haşlanmışyumurtayı
Dilimleyin. zeytin ile süsleyin. dilerseniz lavaşekmeği ile servis yapın.



This entry was posted on 03:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: