Malzemeler:

2 orta boy patlıcan,
1/2 kg. yeşil biber,
2 su bardağı kuru sumak ekşisi (dövülmemiş),
3-4 dişsarımsak,
Tuz ve nane,

Hazırlanışı:

Patlıcanlar tepesinden dörde bölünerek küp şeklinde doğranır ve 5 dakika
Suda bekletilir. ayrıbir kaba yeşil biberler doğranır. diğer tarafta bir
Tencerede 1 veya 1.5 litre su kaynatılarak içine biberler ve suyu süzülmüş
Patlıcanlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve piştikten
Sonra suyu bir süzgeçte süzülür. ayrıbir kap içerisine kuru taneli sumak
Ekşisi ılık suda 5 dakika bekletilir, ekşisinin iyi çıkmasıiçin biraz ovulur,
Suyu ayrıbir kaba süzülür. pişmişolan patlıcan ve biber karışımıderince
Bir kaba konur üzerine, süzülmüşekşili su ilave edilir. sarımsaklar
Soyulduktan sonra az tuz katılarak iyice dövülür ve bu karışıma eklenir.
Turşunun tane tane olmasıistenirse kaşıkla karıştırılır, özleşmesi istenirse
Elle biraz ovularak karıştırılır. servis için tabağa alındığında üzeri kuru
Nane ile süslenir ve soğuk olarak servise sunulur



This entry was posted on 03:04 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: