Malzemeler:

300 gr arpacık soğanı
3 dişsarmısak
1 kg dana eti
2 çorba kaşığı margarin
2 tatlıkaşığı pulbiber
3 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Soğan ve sarmısağısoyun. soğanıikiye bölün. sarmısağıezin. eti (3cm
Büyüklüğünde) kuşbaşıdoğrayın.
Margarini büyük bir tencerede eritin. eti tencereye alıp kavurup
Tencereden alın. soğan ve sarmısağıaynıtencereye ilave edip kavurun.
Ardından tekrar eti ekleyin. pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Salçayıekleyip kavurmaya devam edin. bir miktar et suyunu ilave edip
Çekmesini bekleyin. bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
Et suyunun kalanınıtencereye ekleyin. eti kısık ateşta ve tencerenin
Kapağınıkapatarak 80 dakika kadar pişirin.
Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. kavurmayı
Tabaklara paylaştırarak servis yapın.
Öneri: bayramdan sonra eti değerlendirmek için Malzemeler:i değiştirerek
Tekrar kavurma yapabilirsiniz. örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz.
Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları
Kavururken mantarıilave edin. mantarıkısa süre kavurup eti ekleyin.
Ardından tarifin kalan kısmınıuygulamaya geçebilirsiniz.



This entry was posted on 03:38 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: