Malzemeler:

6 iri soğan
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ ı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1.5 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber, kırmızıpulbiber
1 su bardağı tane sumak
Tuz, nane, kekik, kimyon

Hazırlanışı:

Soğanların alt kısımlarınıbiraz kesip kabuklarınısoyun. bütün olarak sıcak
Suda haşlayıp süzgece alın. hafif sıkıp katlarınıayırın. pirinci bol suyla
Yıkayıp süzün. sumağısıcak suda 15 dakika bekletip süzün.
Tavada tereyağ ıve sıvıyağıkızdırın. salça, tuz ve baharatlarıekleyip
Karıştırın. tavayıocaktan alın. kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları(veya kurutulmuşbiber ve
Patlıcanları) doldurup genişbir tencereye dizin. sumak suyunu ekleyin. su
Kaynayınca kapağıkapalıolarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. servis
Tabağına alıp sıcak olarak servis yapın



This entry was posted on 03:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: