Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
Yarım su bardağı soda
200 gr mantar
1 soğan
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı safran
2 dal fesleğen
2 çorba kaşığı rendelenmişkaşarpeyniri
2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 30 dakika bekletin. bol suyla yıkayıp
Süzün. soğanısoyup kıyın. mantarlarıtemizleyip dilimleyin. fesleğeni
Kıyın.
Margarini tencerede eritip soğanıpembeleştirin. mantarıilave edip suyunu
Salıp çekinceye kadar pişirin.
Pirinci ekleyin. suyu ve sodayıilave edip kapağınıkapatın. su kaynayınca
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. köri, fesleğen ve safranıekleyip
Karıştırın. ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu örtüp kapağınıkapatın.10
Dakika dinlendirip servis yapın.



This entry was posted on 06:51 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: