Malzemeler:

250 gr nohut
250 gr kuşbaşıkuzu eti
1 demet taze sarımsak
1 kg yoğurt
1 su bardağı su
Tuz
Sos malzemesi
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 çay kaşığı haspir

Hazırlanışı:

Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. taze sarmısaklardan iki tane ayırıp
Kalanınıyarım parmak iriliğinde doğrayın. ayırdığınız iki sarmısağıayrıbir
Kapta yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. hazırladığınız
Ayrana eti, haşlanmışve çiğsarmısağıilave ederek pişirin.
Tavada bir çorba kaşığı tereyağ ınıkızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
Yemeği servis tabağına alın. üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.



This entry was posted on 03:44 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: