Malzemeler:

Yarım kg yağsız çiğköftelik kıyma
750 gram ince bulgur
1 adet soğan,
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlıkaşığı margarin
İçine:
750 gram yağsız kıyma,
1 adet soğan,
300 gram ceviz
2 çorba kaşığı tereyağ ı
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlıkaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
3 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Çiğköfte yapar gibi, kıymayı, ince bulguru, küçük küçük doğranmış
Soğanı, tuzu ve kırmızıbiberi özleşene dek uzun süre yoğurun. 1 tatlı
Kaşığı margarini tepsinin içine sürün. yoğurduğunuz bu malzemeyi iki
Parçaya ayırın. malzemenin bir parçasınıiyi pişmesi için, ince bir tabaka
Halinde tepsinin içine yayın.
Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağ ınıalın. ilk önce küçük küçük
Doğranmışsoğanıkavurun. soğanın pembeleşmesine yakın 750 gram
Yağsız kıymayıilave edin. daha sonra havanda dövüp, incelttiğiniz 300
Gram cevizi ekleyin. son olarak da 2 çay kaşığı karabiber, tarçın, kırmızı
Biber, 1 tatlıkaşığı tuz ve küçük küçük çentilmişmaydanozu ilave edin.
Karıştırarak Malzemeler:i yumuşattıktan sonra ocaktan alın. hazırladığınız
Içi soğutun. tepsinin içine serdiğiniz ince tabakanın üzerine bu içi koyun.
Malzemenin üzerine hazırladığınız köfteden yine ince bir tabaka serin.
Üzerine margarin sûrdükten sonra orta ısılıfırında kızarana dek pişirin.
Dilimledikte sonra servis yapabilirsiniz.



This entry was posted on 00:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: