Malzemeler:

2 su bardağı su,
1 su bardağı simit,
1 yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
2 başdoğranmışsoğan,

Hazırlanışı:

İnce ince doğranmışsoğan ile yağiyice kavrulur. kavrulduktan sonra
Salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. sonra kaynayan
Karışıma simit (ince bulgur) ilave edilir. normal pilavdan biraz daha sulu
Iken ocaktan alınır. bir tavada yağ ısıtılır, içine kırmızıbiber konulur. yağ
Ve kırmızıbiber karışımıyemeğin üzerine dökülür. İstenildiği kadar
Karabiber de eklendikten sonra yemek servise hazırdır 


This entry was posted on 13:37 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: