Malzemeler:

1 litrelik
- arpacık soğanı(doğranmış) 50 g
Taze çekilmişkarabiber 25 adet
Defne yaprağı2 adet
Taze kekik 1 dal
Sek beyaz şarap 100 ml
Sirke 200 ml
Knorr demi glace sos 1 l
Sana 75 g
Tuz
Toz kırmızıbiber 1 tutam

Hazırlanışı:

1. arpacık soğanları, taze çekilmişkarabiber, defne yaprağı, taze kekik,
Beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup, suyunu tamamen çektirin.
2. demi glace’ıekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin. oluşan kefi
Alın. eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamınıinceltin. İnce bir
Süzgeçten geçirip süzün.
3. sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın. sana’yıkatıp
Karıştırın ve sosu ateşten alın. tuzunu kontrol edin. toz kırmızıbiber
Ekleyerek sosu tamamlayın.



This entry was posted on 04:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: