Malzemeler:

1/2 sığır dili (3 saat ıslatılıp suyu süzüldükten sonra haşlanmışve derisi
Temizlenmiş)
1 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber
60 gr tereyağ ı(4 çorba kaşığı ) (eritilmiş)
2 su bardağı galeta unu
2 su bardağı sıcak şeytan sosu
2 tatlıkaşığı maydanoz (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

Kolay ve çabuk hazırlanan şeytan soslu dil, yeşil salata ile servis edilebilir.
Dili bir tahtanın üstüne koyarak, keskin bir bıçakla 1/2-1 cm' lik dilimler
Halinde kesiniz. dilimlerin üstlerine hardal sürüp, karabiber ekiniz.
Izgaranızıorta sıcaklığa getirip ısıtınız. dil dilimlerini önce eritilmiş
tereyağ ı, sonra galeta ununa batırıp silkeleyerek fazla galetasınıdökünüz.
Dil dilimlerini ızgaraya dizerek her iki taraflarını2'şer dakika, hafif
Kahverengileşene kadar pişiriniz.
Dil dilimlerini ızgaradan alınız. kenarlarıhafifçe üst üste gelecek biçimde,
ısıtılmış bir servis tabağına diziniz. üstlerine biraz şeytan sosu gezdiriniz.
Artan sosu ısıtılmış bir sos kasesine koyunuz. dilimlerin üstüne maydanoz
Serpip yanında sosuyla servis ediniz.



This entry was posted on 04:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: