Malzemeler:

Koyun eti (kemiksiz) 360 gram
Tuz 2 1/2 tatlıkaşığı 15 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Kara biber 1/2 tatlıkaşığı 1 gram
Arpa şehriye 1 2/3 su bardağı 300 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram

Hazırlanışı:

Eti 2 santimetreküp irilikte doğra. kendi suyu ile kısık ateşte yaklaşık 40
Dakika pişir. 1/2 tatlıkaşığı tuz ekle ve yumuşayıncaya kadar pişirmeye
Devam et. salçayıkoy, karıştır, 1-2 dakika daha pişir, kara biberi kat.
Şehriyeyi, yağla hafif pembeleşinceye değin 3-4 dakika kavur, suyu ve
Kalan tuzu koy, karıştır. önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene
Değin, 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.
Servis tabağına al, ortasınıaç, pişen eti yerleştir 


This entry was posted on 12:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: