Malzemeler:

Taze fasulye:500gr
Kabak:1ad
Patlıcanİ:2ad
Havuç:1ad
Patates:2ad
Kuzu kemikli:250gr
Salça
Sıvıyağ:50ml
Margarin:50gr
Tuz
Karabiber
Kırmızıpul biber
Maydonoz
Dere otu
Soğan:2ad
Kereviz yaprağı
Fesleğen

Hazırlanışı:

Kuzu kemikli etimizi haşlayalım ve içine biraz tuz karabiber kabuklu
Patate,havuç,maydonoz,soğan,dere otu,kereviz yaprağı,fesleğen,varsa
Kırmızı şarap ekleyip kaynatalım
Tenceremize soğanlarımızla beraber fasülyelerimizi atıp kavuralım.
Daha sonra havuçlarımızıatıp kavurmaya başlayalım,
Havuçlardan sonra salçamzıeklayip kavuralım bu zaman sure içersinde
Etimiz pişmişolur ve süzdürüp etlerimizi ayırdıktan sonra
Suyu atmayalım tencerede kaynaya dursun sebzeler artık çöp.
Ve etsuyunu ekleyelim ve etlerimizi atıp kaynamaya bırakalım.
Kuşbaşıdogradığımız kabak ve patlıcanıkızartalım tork havluya
Koyup yağlarınıçektirelim.
Fasulye ve havuç piştikten sonra tuzunu ve baharatlarınıayarlayalım ve
Kaynatıp kefini alalım.
Sonra fırın kabımıza dökelim yemeğimizi üstne sırasıyla kabak,patlıcan
,domates,biber ekleyip fırınlayalım.
Afİyet olsun... 


This entry was posted on 08:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: