Malzemeler:

Doğranmış1 orta boy soğan,
1 dal dilimlenmişkereviz yaprağı,
2 dişdövülmüşsarımsak,
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağ ı,
1 kg soyulup doğranmışolgun domates, 1
Su bardağı dilimlenmiştaze mantar,
1/2 su bardağı doğranmışyeşil biber,
1 tatlıkaşığı kurutulmuştoz adaçayı,
1/2 tatlıkaşığı  şeker,
1/4 tatlıkaşığı tuz,
1/8 tatlıkaşığı biber,
1 cm kalınlığında dilimlenmiş
1 küçük kabak,
250 gr bamya makarna.

Hazırlanışı:

Sos için; genişbir tencerede soğan, kereviz ve sarmısağı, yağda
Yumuşayıncaya dek çevirin. domatesleri, mantarları, yeşil biberi,
Adaçayını, şekeri, tuzu ve biberi ekleyip, kaynamaya başlayıncaya dek
Karıştırın. altınıkısıp, 40 dakika kadar, kapağınıkapatmadan pişmeye
Bırakın. kabaklarıekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar, kabak yumuşayıncaya
Dek pişirmeye devam edin. bamya makarnayıhaşlayıp süzün ve sosla
Karıştırarak servis yapın.



This entry was posted on 07:35 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: