Malzemeler:

1 çay bardağı beyaz şarap
1 yemek kaşığı kekik
4 adet tavuk butu (850 gr)
1 adet havuç
2 adet İnce pırasa
1 adet kereviz
2 adet soğan
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı silme un
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı süt kreması

Hazırlanışı:

Şarap ve kekiği karıştırın.
Butlarıeklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplıkarışımıüzerlerine dökün, bir
Gece buzdolabında bekletin.
Sebze ve soğanlarıayıklayın, küçük küçük doğrayın.
Butlarıterbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve
Karabiber ekin.
Kızgın yağda butların her iki taraflarınıkızartıp tavadan çıkartın.
Sebze ve soğanlarıtavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave
Edin. üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
Tavuklarıterbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayıkarıştırıp bir taşım
Kaynatın. tuz, karabiber katın.
Butlarısosa katıp ağzıaçık olarak 280 c ısıttığınız fırının alttan 2. rafında
25 dakika pişirin.



This entry was posted on 05:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: