Malzemeler:

4 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
½ su bardağı süt
50 gr tereyağ ı
1 çay bardağı haşlanmışveya konserve bezelye
2-3 adet kornişon turşu
Tuz
Süslemek İçin
Mantar, salam, bezelye
Marul yaprakları

Hazırlanışı:

Patatesleri ve havucu aynıtencerede haşlayalım.sıcak suyunu döktükten
Sonra ılınmasıiçin soğuk suya tutalım. patateslerin, sıcakken kabuklarını
Soyarak, rendeleyelim. İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağ ını
Ve tuzu ekleyelim. patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek
Ezelim.
İçine küçük küpler halinde doğranmışhavuç, kornişon turşu, bezelyeyi
Ekleyerek karıştıralım. püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek
Yerleştirelim. küp şeklinde kesilmişsalam, bezelye ve mantar dilimleri ile
Süsleyelim. arzuya göre marul yapraklarıiçinde servis yapalım 


This entry was posted on 01:49 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: