Malzemeler:

1 adet buyuk soğan
2 adet kabak
4 adet patates (pisirilmis ve soguk)
Haslanmis yarim brokoli,250 gr kadar
250 gr kup domates(konserve yada taze)
1 paket lazanya
2 dis sarimsak
250 gr mozzarella yada kasar peyniri,dil peyniri
1 yemek kasigi kekik
Yag, tuz ve karabiber
Besamel sos icin:
3 çorba kasigi un
2 çorba kasigi margarin
1,5 su bardağı  süt

Hazırlanışı:

Soganlar ve kabaklar kare seklinde dogranarak,tavada yag ile
Kavrulur.yine kare ve ufak sekilde kesilmis sebzeler,sarimsak ve
Baharatlar eklenerek karistirilir ve 5 dakika kadar pisirilir. diger taraftan
Yapismayan bir tencereye yag koyulur eridikten sonra un eklenir.un
Kavrulur ve uzerine yavas yavas sut eklenerek karistirilir.icine istenilen
Miktarda tuz atilarak orta ateste pisirilir.
Lazanyalar tuzlu suda bir miktar haslanir. yapismaz tepsiye dizilerek
Uzerlerine once besamel sos sonra sebze ve peynir eklenir ve uzerin tekrar
Kapatilir.bu islem lazanyalar bitene kadar devam edilir.en uste besamel
Sos ve peynir eklenir.200 derece firinda 15 -20 dakika kadar pisirilir.afiyet
Olsun...



This entry was posted on 02:12 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: