Malzemeler:

Yarım kg kuzu eti
4 adet küçük patates
2 adet havuç
3 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Kuzu etlerini yıkayıp tencereye alın. suyunu çekinceye kadar kavurun.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağ ınıekleyin. soğanlarıincecik kıyıp ekleyin. 5
Dakika daha kavurun, 1 çorba kaşığı salçayıekleyin.
Bütün sebzeleri küçükçe doğrayıp etlere ilave edin. 3-4 dakika daha
Kavurun. kaynamışsuyu ekleyin. tuzu ve baharatıkatın. yarım saat
Pişirin.
Ocaktan almadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. haşlanmış
Patatesle servis yapın.



This entry was posted on 03:34 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: